Vedligeholdelse betaler sig

Er du boligejer og/eller grundejer, så ved du at der kan være en hel del udgifter forbundet hermed. De faste udgifter bliver desværre ofte suppleret med en uforudset regning eller to. Især bygninger og andre konstruktioner har med tiden brug for en kærlig hånd. Træværk skal for eksempel males og eventuelt udskiftes, ligeledes skal mursten, fuger og beton også opfriskes og vedligeholdes. Vind, regn og skiftende temperaturer kan være en stor belastning over tid. Det er derfor helt normalt at byggematerialer bliver slidt og nedbrudt. Hertil kommer den slitage fra os mennesker, der opstår ved almindelig daglig brug.

Heldigvis er der god fornuft og økonomi i at holde dine ejendomsværdier ved lige, da en velholdt bolig typisk er flere penge værd end en, der trænger til en stor renovering på grund af misvedligehold.

Hvad skal du holde vedlige?

Ud over alt det synlige, som eksempelvis ydermure, tag, garage, terrasse og vinduer, så kan det omfatte de elektriske installationer, vandrør, sanitet og kloak. Husk altid at anvende kompetente fagfolk til de krævende håndværksopgaver. Du kan som regel finde en lokal eller landsdækkende fagmand online, for eksempel Sandkær VVS eller Furesø kloak & beton. Vælg en person eller et firma, som du finder tillidsvækkende. Måske kender du nogen, der kan anbefale en god tømrer eller elektriker med den nødvendige erfaring?

Hvordan opvarmes din bolig?

Du kan også overveje at udskifte boligens varmekilde. Der kan nemlig være penge at spare ved at skifte til den mest økonomiske og tidssvarende metode. En effektiv varmepumpe har vist sig at være en fornuftig løsning, eller supplement, for mange boligejere. Der kan være både fordele og ulemper ved de forskellige varmeløsninger, undersøg derfor mulighederne grundigt inden du bestemmer dig. Sæt dig ind i hvilke regler og krav, der gælder for din ejendom og i dit lokalområde. Hvordan en bolig opvarmes, kan have indflydelse på ejendomsværdien i en salgssituation.