Trænger dine vægge til en kærlig hånd

Trænger dine vægge til et nyt lag maling? Det kan være som en stor opgave, men det er nemmere end det ser ud, så længe du kender til nogle simple regler. Læs om dem her.

Hvornår bør du male din væg?

Der kan være mange grunde til at male dine vægge. Måske er de slidte og trænger til en kærlig hånd. Måske ønsker du en anden farve. Hvis du ikke selv har lyst til at male, kan en Malermester København hjælpe dig med opgaven. Du kan også have brug for at male som en del af en større renovation, f.eks. af badeværelset. Find hjælp til renoveringen af badeværelset på nettet og lær mere om dine muligheder.

Vask væggen først

Inden du tager det første strøg med penslen, bør du vaske væggen. Dette skal gøres, så snavs og støv bliver fjernet fra væggen. På den måde kan den nye maling lettere hæfte sig fast på væggen. Når du har vasket væggen, bør du lade den tørre helt, før du begynder at male den.

Sådan maler du væggen

Det er klart lettest at male med en malerrulle – især hvis du maler en hel væg. Start med at mætte rullen komplet med maling, så væggen får et lige lag maling. Når du er i gang, bør du male i horisontale bevægelser og derefter i lodrette bevægelser. Det sikrer den mest ligelige fordeling af malingen.

Hvor længe skal malingen tørre?

En væg skal typisk males ad flere omgange for at sikre en lige fordeling af maling. Når du har påført ét lag, skal du lade malingen tørre i mindst 4 timer, før du kan male det næste lag. I mellemtiden bør du vaske pensler og malerrullen, så malingen på dem ikke tørrer ind. Alternativt kan du pakke dem ind i plastikposer, hvilket hjælper med at holde malingen fugtig.