Overvejer du en varmepumpe? Blive klogere her

Har du overvejet, om I skal have skiftet jeres varmeforsyning ud? Måske jeres nuværende løsning ganske enkelt er for dyr for jer – gasvarme er næsten ikke til at betale sig fra lige nu, og generelt ser man stigende priser. Er du en af dem, der har tænkt langt frem, har du måske allerede solceller, og så er du godt kørende. Er det ikke tilfældet, er der heldigvis mange forskellige ting, du kan gøre, for at få en billigere elregning.

En varmepumpe arbejder således, at den ved at køre på elektricitet kan omdanne den varme, der er i luften udendørs til varme, der kan bruges i dit hjem og være med til at varme det op. Her er ikke tale om, at en varmepumpe kan varme adskillige hundrede kvadratmeter op alene, men generelt set kan den sagtens holde et mindre hus kørende på varm luft. Nogle synes, at varmepumper larmer, så det kan betale sig at se på løsninger om denne: afskærmning til varmepumpe.

Placér den væk fra soveværelset

Hvis du sover meget let, anbefales det, at varmepumpen måske placeres i et rum, der er lidt væk fra soveværelset. Pumpen vil generere noget lyd, og det kan virke forstyrrende for dig, hvis den pumper lige ved soveværelset. Så er det bedre for eksempel at placere den omkring et bryggers, hvor I ikke opholder jer særligt meget, og hvor den forstyrrer mindst muligt.

Der er offentlige grænseværdier for, hvor meget en varmepumpe må støje, og det skal naturligvis overholdes. Derfor bør du finde ud af, hvor meget, du kan tillade dig at larme med din pumpe. Du kan regulere lyden ved blandt andet at kigge på det underlag, den står på, ligesom det er vigtigt, at den ikke står alt for udsat – da den vil arbejde mere og dermed larme mere, jo koldere det er, for at varme dit hus op.