Overvejelser du skal gøre dig, hvis du har købt et gammelt hus

Er du eller I de nye ejere af en villa med vaskeægte patina? Afhængigt af hvor slitagen sidder, kan det være svært overhovedet at ville sætte en finger på det lærred, man har fået. Men et gammelt hus kræver sit for at holde det trit med tiden. Det skal fremfor alt være rart og trygt at bo i, og det kræver visse overvejelser, før man smider sig i sofaen. Læs mere her.

Kig under vasken

Mange af de ting, som nok skal undersøges og ordnes, er ikke øjeblikkeligt synligt for øjet. Ting som isolering, eltavle og VVS, er alt sammen gemt væk og svært at oversætte, hvis man ikke er professionel. Når det kommer til kloak og afløb, er det med at få det undersøgt, mens legen er god. En kloakrensning skader ikke, men det kræver Professionel kloakarbejde. Hvis I får ordnet dette fra starten ved I, at de næste afløbsproblemer, der kunne opstå, er selvforårsagede. Er det ikke rart? For der kan være noget lidt ubehageligt ved at overtage andres møg. Sjæl er godt, men stoppede afløb må godt holde sig væk.

Bevar husets gamle sjæl

Sjælen i et gammelt hus er som skrevet noget for sig, og derfor er det også væsentligt, at I gør jer grundige overvejelser omkring, hvordan I vil takle renoveringen. Man kan sagtens bevare det oprindelige udseende, men udhule bygningen, så man er sikker på, at alt er, som det skal være under tapetet. Tag billeder af huset, som det er nu, så I kan se, hvad I faldt for ved det. Det bedste I kan gøre for jer selv, er at klare så meget som muligt i første omgang, fremfor at udskyde det på ubestemt tid- og derfor til det viser sig at blive et problem.