Hvad koster byggetilsyn hos en byggesagkyndig?

De fleste ved, at der er meget, der kan gå galt under et byggeri. Hvis du skal i gang med at bygge et nyt hus, bør du derfor finde nogen, der kan føre tilsyn. Her er der flere muligheder, men den bedste løsning vil være at hyre en byggesagkyndig til det.

Det er der mange, der overvejer at gøre, inden de sætter byggeriet i gang. Fælles for de fleste af dem er, at de gerne vil vide mere om, hvad det koster. Selvom det er en ydelse, som udbydes af de fleste byggesagkyndige, kan der dog ikke gives et konkret svar på dette.

Priserne varierer meget

Da de fleste byggesagkyndige kan løse denne opgave, er der også mange til at give en pris på den. Som følge af dette, er det helt naturligt, at priserne varierer meget. Det betyder, at det ikke er muligt at give et konkret svar på, hvad det koster.

Af denne grund er det en god idé at indhente tilbud fra flere aktører. Ved at gøre dette, vil du have en bunke tilbud, som du kan holde op imod hinanden. Når du har det, så kan du sammenligne dem og vælge det af dem, der har den bedste pris.

Afhænger som regel af størrelsen

I de fleste tilfælde er det prisen, der er afgørende for, hvad det koster. Skal der findes tilsyn på et byggeri med et areal på 0-149 m2, vil det ofte koster 23.500-25.000 kr. inkl. moms. Hvis arealet i stedet er 300 m2, vil prisen også være højere.

Har du et ønske om at få en mere konkret pris, så indhent tilbud hos uvildig byggesagkyndig. På denne måde kan du få en god idé om, hvad det kommer til at koste. Mener du, at det er penge, du godt kan finde, bør du derefter indhente flere tilbud.

Er pengene værd

Selvom der er mange andre ting at betale for i forbindelse med byggeriet af dit hus, bør du ikke tøve med at betale for et byggetilsyn. Det er der flere grunde til, men det kan nemt vise sig at være en rigtig god investering.

Bliver der ført tilsyn med dit byggeri, vil fejl og mangler også blive opdaget. Den sagkyndige vil tilmed sørge for, at de bliver udbedret, så du får nøglerne til et fejlfrit hus. Netop derfor er det selvfølgelig værd at betale for at få ført tilsyn.