Er el billigere end benzin? Se hvad det koster at oplade en elbil

De fleste er enige om, at elbiler er fremtiden på de danske veje. Med de moderne elbiler får du rigtig mange fordele, hvor det miljømæssige naturligvis er det, der tæller mest. Men elbiler har også mange andre gode egenskaber, og derfor bliver de grønne biler mere og mere populære.

Men der hersker stadig stor tvivl om, hvorvidt det faktisk er billigere at køre elbil sammenlignet med de klassiske benzinbiler. Det kan være svært at gennemskue, hvad det koster at køre en kilometer i en elbil sammenlignet med prisen for at køre den samme afstand i en benzinbil.

Så hvad er opladning af elbil pris egentlig? Det kommer naturligvis an på mange forskellige faktorer, hvor det er den nuværende pris på strøm og på benzin, der er afgørende, mens selve bilen også spiller ind, da benzinbiler ikke kører lige langt på en liter benzin.

Et regneeksempel

Hvis vi tager udgangspunkt i en gennemsnitspris på 3 kr. pr. kWh, så kommer det i gennemsnit til at koste dig 9 kr. at køre 15 km i en elbil. Hvis vi sammenligner med en benzinbil, der kører 15 km på en liter, så er prisen for at køre i elbil noget lavere. Hvis benzinprisen er 14 kr. for en liter, vil det nemlig koste 14 kr. at køre 15 km.

Det er en del dyrere end at køre elbil, men hvis du justerer på ligningens indhold, vil resultatet naturligvis ændre sig. I visse tilfælde med meget dyr el kan det også bliver dyrere at køre elbil end benzinbil, og du skal tænke på, at der er forskel på priserne på el i din bolig og ude i en ladestander.

Du kan se prisen for opladning af elbil i en af landets mange ladestandere og selv regne ud, om det er dyrere end at køre benzin.