Bliv sommerklar med lækre bede

Trænger du til at se noget nyt i din have? Det kan være, du har utallige projekter planlagt allerede. Måske det føles som om, at græsset altid er grønnere ovre ved naboen? Det er ikke sikkert, det er tilfældet, men hvis du har set på den samme have de sidste mange år, er du måske efterhånden nået til et punkt, hvor forandring fryder. Det er heldigvis noget, du kan tage i egen hånd.

Hvis du beslutter dig for, at du skal have gang i at anlægge bede og skal have gjort plads til dem, er en havefræser et fantastisk redskab. Måske du tænker, det er en dyr investering at få fat i, men hvis det betyder, at du selv kan anlægge haven frem for at få en gartner til det, kan det måske i virkeligheden godt betale sig. Det kan i hvert fald være med til at betyde, at du får friheden til at lave din have, præcis som du vil, uanset hvornår du har lyst til det.

Plant sommerblomster eller anlæg køkkenhave

Du har måske forskellige idéer for, hvilken type af bed, du gerne vil have. Det kan være, du altid har drømt om at blive selvforsynende af grønsager? Det kræver en køkkenhave af en vis størrelse, men mindre kan også gøre det. Hvis du anlægger mindre bede, kan du sagtens plante grønsager som gulerødder eller have tomatplanter, uden det behøver være en kartoffelmark, du anlægger.

Hvis det ikke lige er noget for dig, kan du også plante forskellige blomster. Det kan gøre det fint og farverigt gennem foråret og hen over sommeren, hvor du kan se blomsterne springe ud efterhånden som tiden går. Det vil garanteret også være med til at skabe et liv af bier og sommerfugle i området, som også kan være fascinerende at sidde og kigge på, når vejret er godt.