Tre grunde til at vælge græstag

Hvis du er opvokset på landet eller er kendt i det danske sommerhuslandskab, har du med garanti stødt på flere huse med græstag gennem tiden. At have beplantning på taget giver ikke kun et hyggeligt og charmerende look til din bopæl, men har også flere praktiske og miljøvenlige fordele.

Klimavenligt tag

En investering i et græstag er også en investering i miljøet. De grønne planter på taget opfanger CO2 fra luften i den proces, der kaldes fotosyntesen. Denne proces sker helt naturligt, så længe der er lys og luft til stede – hvilket er en garanti, når du anlægger et græstag.

Beplantningen på taget kan suge meget af det regnvand, der uundgåeligt falder gennem året i Danmark. Dette hjælper til at aflaste dit kloaksystem og dine tagrender. Derudover skal planterne bruge vand for at gro.

Når regnvandet igen fordamper, vil det fungere som et indbygget klimaanlæg og hjælpe med at holde dit hus nedkølet i de varmere måneder. Du kan derfor spare penge på andet nedkøling af dine rum.

Vælg det rigtige tag

Sørg for at vælge den rigtige form for beplantnings tag til dit hus og det område, du bor i. der kan være forskel på, hvilke leveforhold der er mest optimalt for planterne. Nogle planter vil således være mere tørke- og vindresistente, hvis du f.eks. planlægger at anlægge græstag i et kystområde. Der er også forskel på, hvor tyk en beplantning dit tag kan bære. Alt dette, og meget mere, kan du få klarlagt, hvis du tager kontakt til en ekspert på området.

Udsynet til et græstag er ikke kun passende og idyllisk i mindre byer, på landet eller på dit sommerhus. Også i større byer kan beplantning på tage være med til at give byen et grønnere look, hvilket mange tilflyttere og besøgende synes er et plus.