Tips til rengøring af hjemmet

Der er ikke noget som et helt rent hjem, eller når man kan krydse et punkt af på to do listen, som man har undgået længe. Rengøring kan ofte være en af dem, som man springer over i hverdagens travle lys, så når man har tiden, kan det være en god ide at gribe en klud og rensemiddel og få gjort rent mere i dybden.

Vaskemaskinens tur

Vaskemaskinen eller hverdagens medhjælper skal have en gang dybere rengøring nogle gange, for at kunne levre rent tøj til dig og din familie. Den udvendige rensning består i at tørre over med en klud samt i sæbeskuffen, hvor der nogle gange sidder sæbe, kalk og snavs, og derudover rengøring af gummiring i vaskemaskine. Til den indvendige del skal tromlen tørres, samt man kan bruge afkalkningsmiddel.

Gryder og pander

Rengøring efter måltider vil mange gerne få klaret hurtigst muligt. Men nogle gange skulle man tage sig tiden, og få renset gryder og pander ordentligt igennem. Man sætter tit tingene i blød med opvaskemiddel, men det er ikke altid det er effektivt nok til at komme i bund med alt snavsen. Brun sæbe eller vaskepulver kan virke som et stærkt alternativ, men det kan virkelig gøre en forskel, og hjælpe dig med at få rengjort dine gryder og pander i bund.

Rens af kogeplade og ovn

En glasrenser vil være din bedste ven til en ordentlig rengøring af kogeplade og ovn. Du kan starte med at rense over kun med vand, og derefter bruge opvaskemiddel til at få fjernet alle madrester på din kogeplade. Tør til sidst over med en lidt fugtig mikrofiberklud, og til sidst med en tør klud for polering.

Til ovnen er det meget samme fremgangsmåde med glasskraberen igen. Der kan også bruges brun sæbe til både ovnen og kogeplade, men vær opmærksom på det ikke bliver for fedtet.