Er det blevet tid til at skulle have nyt spisebord og -stole?

Medmindre du allerede har et specifikt spisebord og tilhørende stole i tankerne, så kan det være svært at navigere i det utal af muligheder, der findes, når det kommer til at skulle vælge nye møbler. Det gælder i særdeleshed også spiseborde og stole, hvor det mest tilfredsstillende resultat kommer efter nøje udvælgelse.

Rundt eller firkantet

Den første overvejelse bør gå på, hvorvidt bordet skal være rundt eller firkantet. Det kan være, du derhjemme er vant til et firkantet bord, fordi sådan har det altid været og sådan skal det altid været, men mulighederne er mange, hvis man vover at være åbensindet. Et rundt bord har sine fordele og ulemper præcis som et firkantet har det, og dermed ender beslutningen tit i hvad der er plads til og hvad der er behov for – eller ønske om.

Et sæt eller enkelte dele

Man kan godt købe spiseborde og stole hver for sig, og endda også gå så langt som til at vælge forskellige spisebordsstole, hvis det er et udtryk man godt kan lide. Så er genbrugsbutikker en oplagt mulighed, da du dermed åbner op for selvrestauration på lige den måde du vil, uden at det vil komme til at gøre helt ondt, hvis der er noget, der går i stykker. Alternativt kan et spisebordssæt være vejen frem. Her fås et noget mere harmonisk udtryk, der samtidig kan være stilet eller særpræget på egen vis, alt efter sættet.

Stort eller småt

Hvis pladsen er trang, så giver det rimeligvis sig selv, at bordet nødvendigvis skal være forholdsvist småt. Der er dog for nogle borde muligheder for at købe tillægsplader. På den måde kan du vinde en smule plads, de tidspunkter på året, hvor der måske kommer mere end bare et par gæster på besøg, uden at det skal fylde i dagligdagen.