Skab et soveværelse med inspiration fra zen-indretning

Hvis du går og overvejer at gøre noget nyt med dit soveværelse, er det værd at overveje, om du skal finde inspiration fra zen-indretning.

Du har måske hørt ordet ’zen’ før? Det er blevet meget populært at indrette efter zen-princippet. At indrette efter zen betyder kort sagt, at indretningen skal være harmonisk, bære præg af at være organisk, minimalistisk og ikke mindst afdæmpet. Zen-indretning vil, efter sigende, skabe mere ro i din krop og i dit hoved, hvis man indretter på ægte zen-agtig vis.

Oversætter man Zen fra japansk, betyder det meditation. Det giver god mening, når man kigger på hvordan zen-indretning ser ud. Ligesom meditationen giver plads og rum til, at man kan være til og mærke efter, gør zen-indretningen det samme. Der er nemlig ikke store udsving i zen-indretningen, der fanger din opmærksomhed. Hvis du indretter efter princippet om zen, vil der heller ikke være overflødige ting og genstande, der kan forstyrre dig.

Det første skridt til at gøre dit soveværelse mere zen er, at købe dig nogle fine planter til soveværelset. Giv dig god tid til at overveje, hvilke planter, du virkelig godt kan lide, og som giver dig gode fornemmelser. Placér gerne planterne sporadisk på gulvet i flettede kurve, for at gøre det så organisk som muligt.

 

Dernæst må du ud at købe nye lagener og dynebetræk i afdæmpede farver. Gerne noget i hør, der føles rart og naturligt, og helst i helt naturlige farver som beige, lysegrå eller lys grøn. Det vil hurtigt få soveværelset til at ose af mere zen-energi.

 

Til sidst må du tømme ud i overflødige ting og dimser. Gem det væk i skabe, under sengen eller hvor du ellers har plads. Det skal ikke ligge og fylde på bare overflader, hvor det kan distrahere dig.