Sådan finder du de perfekte gardiner til dit hjem

Når det kommer til indretning af hjemmet, er gardinerne et ganske overset og undervurderet aspekt. Disse kan både være med til at gøre et rum større og lysere, men kan også bruges til at skabe mere mørke og tryghed. Gardiner kan altså mange forskellige ting alt afhængigt af materialet og designet, hvilket netop er årsag til, at mange har svært ved at finde hoved og hale i den store gardin-verden.

Børneværelset

Når det kommer til valget af gardiner i børneværelset, kan man med fordel kigge i retningen af specialsyede gardiner, da netop disse kan være med til at sikre bedst mulig søvn for barnet. Hertil er mørklægningsgardiner ofte en sikker vinder, da disse er med til at skabe et mørkere og køligere rum, der bidrager til en bedre søvn. Til børneværelset er det desuden ideelt at vælge duette- eller rullegardiner, da disse er ude af børnenes rækkevidde og dermed ikke kan leges med.

Den fælles stue

Indretning af hjemmets stue er ofte en smule mere vanskelig end mange andre rum i huset, da stuen netop er et fællesareal, hvor hele familien skal være tilpas. Hertil kan stofgardiner være et ganske udmærket valg, da disse ofte er med til at skabe en hyggelig og varm atmosfære. Denne typer af gardiner fungerer som en blød indramning og rummet og vinduerne, der kan være prikken over i’et i den fælles stue.

Soveværelset

Ligesom ved børneværelset, kan det være en fordel at vælge en type af mørklægningsgardiner til soveværelset. Særligt mørklægningsgardiner af stof vil passe næsten perfekt ind i de fleste soveværelser grundet dets tidsløshed og bløde design. Og udover det visuelle, bidrager denne type af gardiner også med mørkere og køligere nætter i soveværelset samt en højere grad af privatliv, da disse desuden begrænser forbipasserendes mulighed for at kigge ind.