Sådan sikrer du dit hus mod juleindbrud

Julen er hjerternes fest, men det er også indbruddenes fest. Indbrudstyve ved nemlig, at mange huse står tomme, da folk er ude af byen for at besøge familien. Tyvene kan også hurtigt danne sig et syn over, hvilke huse der er værd at bryde ind i. Hvis de ser omridset af en Louis Poulsen pendel i et mørkt hus, er aftenens fangst reddet.

 

Det er en ærgerlig julegave at komme hjem til et tomt hus. Heldigvis er der måder, hvorpå du kan undgå at blive offer for de langfingrede banditter.

 

Lad lyet brænde

En måde at afskrække tyven på, er ved at snyde ham til at tro, at huset er fuldt af mennesker. Det betyder ikke, at du skal i gang med det store snoretræk som var det Alene Hjemme filmene. Det kan være så lidt som at tænde lyset. Her kan tyven snydes til at tro, at festen bliver holdt i et rum, han ikke kan se.

 

Selvom el er dyrt for tiden, er pengene godt givet ud.

 

Lav naboaftaler

Der er mange gode grunde til at undgå nabostrid, og ekstra sikkerhed er blandt dem. Hvis du har et godt forhold til din nabo, kan I lave den aftale at holde øje med hinandens hjem, hvis den ene holder jul ude af byen.

 

Det kan give sikkerhed at vide, at naboen ringer til politiet, hvis du ikke selv kan.

 

Installér alarmer

Til sidst er der selvfølgelig også den mulighed, at du beklæder dit hjem med alarmer og kameraer, som var det en præsidentsuite. Det kan være en dyr løsning, men det vil med garanti holde tyven væk, hvis han ser, at han er på kamera.

 

Den billigere løsning er at installere falske kameraer for at give illusionen om et stærkt overvåget hus.