Lys i mørket

Synes du også, det er begyndt at blive ret så mørkt udenfor? Vinteren kommer altid bag på os, og derfor er der ofte nogle hængepartier, man lige skal have fikset, inden det bliver så mørkt, at det er umuligt at se til. Har I for eksempel ville udskifte jeres spisebordslampe i en evighed, og derfor ikke skiftet pæren ud? Eller hænger den måske og bliver for næsten at fortælle jer, at den ikke kan mere? Læs med her.

Center of attention

Man glemmer ofte, hvor vigtig en rolle belysningen spiller, i ens indretning. Ikke blot med skærmens udseende, men selve vinklen og placeringen af lyskilden er afgørende for hvilken oplevelse, man får af rummet. Det mest brugte og oplagte valg til et rum som spisestuen er pendler lamper, som hænger i en ledning ned fra loftet, hvilket giver en mere diskret belysning end for eksempel spotlys. Selve lampeskærmen er ofte rimelig synlig, mens belysningen helst skal være lettere dæmpet, når den er så tæt på det, den skal afdække. Ellers kan man godt blive blændet ved spisebordet- specielt om morgenen, og det er der ingen, som har lyst til.

The one and only

Som skrevet, er pendler lamper en type belysning, der hænger fra en ledning. Oftest har de kun én pære, hvilket er en fordel i forhold til udskiftning af pære. Man kan hurtigt bilde sig selv ind, at ingen bemærker, når en af pærerne er sprunget, meeen… det er oftest tydeligt at se- både på belysning og på lampen. Med en enkelt pære, bliver der ikke nogen skæv fordeling af lyset, og det er let at bygge en indretning op omkring den. For indretningen skal også passe til lampen, og langt de fleste vælger at placere en lampe over spisebordet, så sørg for, at den ikke hænger helt ned i cornflakesene. Så er I godt dækket ind til jeres næste lampekøb.