Hvordan foregår isolering af vægge med perlite?

Ved du ikke så meget om perlit isolering, og vil du gerne vide mere om, hvordan det foregår? Rent faktisk er det meget nemt og hurtigt at isolere med Europerl Perlite. Under et byggeri kan Europerl Perlite hældes ned i muren løbende, eller når den er færdig. 

Dette kan foregå via big bags eller med sække. Det er ydermere muligt at isolere ved brug af en indblæsningsmaskine. Læs mere om isolering af vægge med perlite i denne artikel.

Efterisolering af ydermur med perlite

Det er som regel muligt at hælde Europerl Perlite ind fra toppen af muren, når der skal isoleres. Er dette ikke en mulighed, kan det blæses eller pumpes ind med hjælp fra specielle maskiner. I og med at Europerl Perlite er et levende granulat, finder det selv vej til de yderste afkroge af hulmuren.

Isolering af teglstensmur

Europerl Perlite kan også bruges til isolering af en teglstensmur. Under opmuringen er det vigtigt, at der ikke falder mørtelrester ned i mellemrummet, der skal isoleres. Opmur en halv til 1 meter ad gangen og hæld Europerl Perlite ned i mellemrummet. Det er også muligt at mure hele muren op og derefter fylde op med Europerl Perlite.

Isolering af let ydervæg

Er der tale om en let ydervæg, skal den opbygges med et lodret træskellet og en rem i toppen. Remmen må ikke være gennemgående fra ydervæg til indervæg. Dette er for at reducere risikoen for kuldebro. Derudover sørger dette for, at det er muligt at hælde Europerl Perlite ned i væggen fra loftet, når væggen er opbygget.