Hvilken type stegepande skal du vælge?

Der findes et hav af forskellige typer stegepander på markedet. Det kan derfor være svært at navigere rundt i de mange forskellige muligheder. Hvilken type stegepande er bedst til dine behov? Det kommer helt an på, hvordan du gerne vil stege din mad.

Den klassiske stegepande

Den klassiske stegepande er en af de mest populære pander på markedet. Det skyldes især, at den er nem at bruge og giver gode resultater. Den klassiske stegepande har en flad bund, der gør den velegnet til f.eks. stegning af kød og fisk. Den er ofte forsynet med en non-stick belægning, der gør rengøringen nemmere. Det er den ideelle stegepande til dig, der ønsker at stege kød og fisk.

Sauterpande

Sauterpanden ligner den klassiske stegepande, men har en lavere skålform. Den er derfor også ideel til at stege kød og fisk i. Den er dog specielt velegnet til stegning af grøntsager, da du nemmere kan røre rundt i panden. Det skyldes, at de kan rulle rundt i bunden af panden. Det er den ideelle stegepande til dig, der ønsker at stege grøntsager og fisk.

Grillpande

Grillpanden er en speciel type stegepande. Den er kendetegnet ved sin rillede bund, der giver et grillmønster til din ret. Grillpanden giver den perfekte grillstegning til f.eks. kød og fisk. Den er derfor ideel til dig, der ønsker den autentiske grillstegning uden brug af grill.

Wokpande

Wokpanden er nem at genkende på sin karakteristiske skålform. Den er velegnet til hurtig tilberedning af f.eks. grøntsager og kød. Den er ideel til dig, der ønsker at stege kød, grøntsager eller lave gode wokretter, der kræver varme fra hele panden.

Konklusion

Her har du fået gennemgået de mest almindelige stegepander, og læst om deres funktioner. Når du kender dine behov, kan du bedre vælge en ny stegepande. Måske kan det være en idé løbende at erhverve dig en af hver, så du er forberedt og kan tilberede de fleste retter.