Hvad bruges marmor til?

I 1980’erne var det nærmest umuligt at træde ind i et hjem uden ting fremstillet af marmor. Men i 1990’erne blev marmor forbundet med dårlig stil. Det betød, at ting af marmor lige så stille forsvandt fra de danske hjem samt butikkerne. Dog er marmor i dag blevet meget populært igen. Men hvad kan marmor egentligt bruges til?

Marmor er blevet brugt i årtusinder

Marmor gik fra at være eksklusivt og forbundet med rigdom i årtusinder til at være hvermands eje. Oprindeligt blev marmor nemlig anvendt som byggemateriale, når der skulle bygges enorme paladser og imponerende søjler i det gamle Rom og Grækenland.

I dag er marmor igen blevet populært, da det passer perfekt ind i den moderne skandinaviske indretningsstil med skarpe linjer og cool enkelhed.

Få mere marmor ind i din bolig

Marmor udstråler elegance og stilrenhed. Det betyder, at det kan anvendes til at fremstille en lang række ting såsom fliser. Du kan eksempelvis få marmor fliser på gulv og vægge i dit køkken, badeværelse eller bryggers.

Men marmor anvendes også til en lang række af andre ting. Kan du ikke få nok af marmor? Så kan du eventuelt anskaffe dig noget af nedenstående:

  • Lysestager i marmor
  • Skærebrædder i marmor
  • Lamper i marmor
  • Knagerækker i marmor
  • Marmorborde
  • m.

I marmor er der et unikt mønster, hvorfor dette mønster ydermere anvendes, når der skal produceres bruseforhæng, pudebetræk, lampeskærme og meget mere. Det er altså bare med at kigge efter ting med marmors flotte mønster, hvis du er vild med marmor.