Hav dette i tankerne, når du vælger et tv bord

Det er ikke svært at vide, hvilke elementer du skal indrette din stue med, for typisk har stuer én hovedsagelig funktion: At man kan snakke og se tv, mens man sidder i behagelige møbler. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ved præcis, hvilke møbler du vil have.

Fokusér på helheden

Medmindre du vil have et vægophængt tv, skal du bruge et tv bord. Et tv bord stiller man sit tv på, men det kan sagtens være multifunktionelt og samtidig fungere som skab eller reol. Tv bordet vil komme til at udgøre en bemærkelsesværdig del af helhedsindtrykket af stuen, så det er vigtigt, at du vælger rigtigt. Det skal helst passe til resten af møblementet i stuen.

Hvis du for eksempel har sofamøbler og stuebord i træ og mørke farver, vil det kunne komme til at se besynderligt ud at have et tv bord i en meget lys træsort. Det vil dog muligvis være et klogt valg at købe et tv bord i sortmalet træ eller i en sort farve, men et andet materiale end træ, fordi det vil variere fra den potentielt lidt tunge og overvældende atmosfære, som for meget træ i mørke – eller lyse – toner kan give.

Vær opmærksom på stuens størrelse

Mangler du opbevaringsplads i dit hus eller primært i stuen, er et tv bord, der også fungerer som skab eller reol, det oplagte valg, fordi det giver mere opbevaringsplads uden, at det synes som en underlig konstellation.

Det vil desuden gøre dit valg af tv bord lettere, hvis du tager størrelsen af din stue i mente; er den lille, vil det muligvis blive for kompakt med et tv bord, hvis skabe fylder flere meter hen ad gulvet og op ad væggen; er din stue derimod stor, vil det være et nemt møbel at udfylde megen af pladsen med.