En dør der giver et godt førstehåndsindtryk

Hvis du har bygget et nyt hus eller været i gang med en større renovering, er der mange valg, som man skal træffe. Der kan være svære beslutninger, men beslutninger som skal tages, selvom der ofte er mange overvejelser. Et af de væsentlige valg, som man skal træffe, er facadedøre. En facadedør er en vigtig del af bygningens udseende, da det er det første man ser, både dig selv og som gæst. Det er derfor det første indtryk, man får af hjemmet, og her kan der allerede blive stillet krav til det efterfølgende. Udseendet og kvaliteten skal være i orden, da det vil være med til at løfte boligen, derudover skal facadedøren også kunne modstå vind og vejr.

Åben hjemmet mere op

Der findes mange slags facadedøre, hvor der er forskellige typer. Det er muligt at få facadedøre med eller uden glas, som har hver sine fordele alt efter behovet. Hvis der er glas, vil det give mere lys til hjemmet, hvilket altid vil være en god idé, hvis man gerne vil have et lysere hjem. Derudover er det også med til at åbne hjemmet mere op. På den anden side er det også praktisk hvis facadedøren er uden glas, da det ikke vil være muligt at kigge ind. Det er meget forskelligt, hvad man foretrækker, og det er kun en selv, som ved det.

En proces med overvejelser

Når man skal vælge facadedøre, er der nogle overvejelser, man bør gennemgå, før man køber en. Derfor kan man med god grund overveje stilen på døren i forhold til bygningen, hvilket materiale ønsker man, og skal det være vedligeholdelsesfrit, i hvilken retning skal døren åbne, hvad må døren koste og skal den være med eller uden glas og sprosser. Det er en god idé at tænke disse overvejelser med ind i processen.